hotell ÖSTERGÖTLAND

hotell ÖSTERGÖTLAND

Vill du boka en härlig weekend eller hotellövernattning i Östergötland? Villa Fridhem är ett förstklassigt herrgårds- och boutiquehotell, beläget mitt i naturen vid Kolmårdens täta skogar och med en bedövande vacker utsikt över Bråviken.

Endast en kvarts bilresa från Norrköping och med goda kommunikationer till flera storstäder, ligger hotellet strategiskt beläget för dig som önskar en härlig hotellvistelse i Östergötlands vackra natur.

VILLA FRIDHEM – EN KUNGLIG HISTORIA

Bo som en prins eller prinsessa på den före detta kungliga sommaresidensen Villa Fridhem. Det var i början på 1900-talet som kungligheterna prins Carl och prinsessan Ingeborg förälskade sig i platsen där de lät bygga slottet som de skulle komma att spendera sina somrar på. Slottet där Villa Fridhem idag huserar. Prins Carl var engagerad i Röda Korset och hade ett brinnande intresse för fredsfrågor. Det var detta intresse, tillsammans med den fridfulla platsen och omgivningarna, som gjorde att slottet fick namnet Villa Fridhem. Paret ville skapa en fridfull plats, en fristad, att spendera somrarna på. Sagt och gjort. Än idag är Villa Fridhem en plats för harmoni och njutning där allt det goda i livet står i centrum.

En plats för fridfulla stunder

Paret tillbringade många somrar på Villa Fridhem tillsammans med döttrarna Märtha, Margaretha och Astrid. Prinsessan Ingeborg var en duktig ryttare och älskade att rida i Kolmårdens skogar. Prinsessorna Märtha, Margaretha och Astrid fick ett starkt band till området, och skapade, liksom sin far, ett starkt intresse för välgörenhet och fredsfrågor.

1953 såldes Villa Fridhem till Östergötlands landsting och blev ett konvalescenthem. 1987 köptes byggnaden av en privat investerare och renoverades till ett konferenshotell.

 

Villa Fridhem idag

Idag är Villa Fridhem en populär destination för konferenser, bröllop och andra evenemang, men framförallt är det en plats som gäster återvänder till för att njuta av fridfullheten, den historiska charmen, servicen och den gastronomiska upplevelsen.

Vårt mål är att skapa en helhetsupplevelse där våra gäster får en komplett hotellvistelse, med allt de kan tänkas önska.

PRINSESSTÅRTANS HEM

Visste du att prinsesstårtan föddes på Villa Fridhem? Ja, det är sant. Det var prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg, som under en husmorsskola för unga flickor på Östermalm bakade tårtan, som sedan fick namnet Prinsesstårta.

Självklart går det bra att beställa prinsesstårta under er vistelse hos oss på Villa Fridhem. Du kan till och med hitta små bitar av prinsesstårta på frukostbuffén. Det är inte fy skam.

Kontakta vår personal om du vill förbeställa en prinsesstårta, varför inte tillsammans med en flaska champagne på rummet när ni anländer?

Maten på Villa Fridhem

Vi som jobbar på Villa Fridhem älskar mat, dryck och service, något som märks tydligt under ett besök på hotellet.

Säsongsbetonade menyer och spännande smakkombinationer

Våra kockar komponerar och sammanställer originella menyer med rötter i lokala traditioner, men det nya spännande inslag och smakkombinationer. Menyerna anpassas efter de svenska säsongerna och vi strävar alltid efter att använda hela råvaran i matlagningen. Våra kockar skapar måltider baserade på både nya och traditionella smakkombinationer, vilket resulterar i en spännande och varierande meny.

Restaurang Prins Carl

I restaurang Prins Carl erbjuder vi en fast meny med fem rätter och vinpaket. Ett besök på Prins Carl innebär en totalupplevelse med omsorgsfullt framtagna menyer där smaker från såväl maten som vinerna gifter sig och skapar en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Vinbaren Aperitif

Vinbaren Aperitif erbjuder läckra smårätter inspirerade av det franska köket. Här serveras utsökta franska smårätter, tillsammans med en omfattande vinlista med många intressanta viner från vår vinkällare. Vår erfarna personal och sommelier finns alltid nära till hands för att hjälpa dig att välja det perfekta vinet som kompletterar din mat.

Aktiviteter på Villa Fridhem

På Villa Fridhem finns något för alla – oavsett om du föredrar en lugn och avkopplande eller mer aktiv och händelserik hotellvistelse.

För dig som föredrar att spendera din vistelse i en avkopplande miljö är vårt spa det självklara valet. Här välkomnas du av två härliga jacuzzi-bad, sköna sängar och stolar där du bara kan vara och koppla av med en god bok. För dig som gillar att röra på dig och föredrar en mer aktiv vistelse erbjuder vi flera olika sportigare aktiviteter, dessutom är naturomgivningarna perfekta för promenader och joggingturer.

 

Aktiviteter under er vistelse HOS OSS

På Villa Fridhem erbjuder vi ett stort urval av aktiviteter för alla smaker som är mycket populära bland våra gäster:

Champagneprovning

Ett trevligt inslag under er vistelse kan vara att delta i en champagneprovning där ni får prova och lära er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och njuta av god dryck.

Champagneprovning tar en paus under sommaren och återkommer till hösten 

Vinprovning

Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

Relaxavdelning

Unna er  en stund för avkoppling och njut. Här kan ni ta en paus från vardagens stress och återhämta er i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder en bastu, bubbelpool och bekväma sittplatser där du kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad.

Padel

Passa på att utmana vänner eller familj i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer, vilket gör det till en perfekt aktivitet för att ha roligt tillsammans.

Cykling eller vandring

Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar en guidad vandring i Kolmården där du kan njuta av vackra vyer och uppleva den vackra naturen.

Golf

För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera er vistelse med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

Träning

Håll igång kroppen under er vistelse i vårt gym, utegym eller varför inte genom att ta en löptur längs Sofias runda. Sofias runda är en slinga på cirka 3 km i vacker och varierande terräng.

BAD

Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder Bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Efter en lång dag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I anslutning till Peacock Bar en trappa upp finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på.

Boendepaket och matpaket på Villa Fridhem

Villa Fridhem är ett unikt och charmigt hotell med en kunglig atmosfär som sträcker sig tillbaka till 1909. Här handlar allt om personlig service, kvalitet och komfort för gästerna i en magnifik miljö. När ni checkar in blir ni omedelbart påminda om hotellets historia – ett f.d. kungligt sommarresidens som nu fått en djärv och levande inredning. 

Samtliga av våra boendepaket inkluderar middag i någon av våra restauranger. Bokar ni något av våra två-nätterspaket får ni testa både Prins Carl, där det serveras en fast femrättersmeny, och Aperitif, där menyn består av smårätter med inspiration från det franska köket. 

Vanliga frågor och svar – HOTELL I ÖSTERGÖTLLAND

Vad kostar ett rum per natt på Villa Fridhem?

Priset för ett rum per natt på Villa Fridhem kan variera beroende på rumstyp, säsong och tillgänglighet. Vi har flera olika typer av rum och boendepaket.

Läs mer om våra olika rum och priser eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt rum eller boendepaket för din hotellvistelse på Villa Fridhem.

Hur tar man sig enklast till Villa Fridhem?

Det är smidigt att ta sig Villa Fridhem med både bil och tåg. På hotellet erbjuder vi fri parkering till alla våra gäster och för er som färdas med tåg erbjuder vi kostnadsfri Shuttle Service från de närliggande tågstationerna Kolmårdens station och Norrköping station.

Hur långt är det från Norrköping till Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger 15 minuter från Norrköping city. Det är enkelt att ta sig till Norrköping med bil, buss eller Shuttle Service från Villa Fridhem.

Norrköping erbjuder ett brett utbud av kultur, shopping och nöjen – en utmärkt utflykt för en regnig dag under er vistelse på Villa Fridhem.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger cirka 15 minuter från Norrköping city, 40 minuter från Linköping city och gamla Linköping, och 90 minuter från Stockholm city.

Det är smidigt att ta sig till Villa Fridhem, både med bil och tåg. Nära hotellet ligger Kolmårdens tågstation dit du tar dig smidigt med direkttåg från flera större städer i landet. På hotellet erbjuder vi gratis parkering för alla våra gäster, samt tillgång till laddstation för dig med elbil.

Har Villa Fridhem bra recensioner?

Vi är väldigt stolta över att få många positiva recensioner från våra gäster. De uppmärksammar ofta vår utmärkta service och vårt breda utbud av mat, aktiviteter och upplevelser.

Det bästa betyget för oss är att våra gäster gång på gång återvänder till hotellet.

Finns det många hotell i Östergötland?

Ja, i Östergötland finns det många hotellalternativ för att tillgodose olika besökares behov och preferenser. Från historiska hotell och charmiga värdshus på landsbygden till moderna stadshotell i större orter som Linköping och Norrköping.

Det finns även boenden längs Göta kanal och i närheten av de stora sjöarna och naturreservaten, vilket erbjuder gästerna unika upplevelser och möjligheten att uppleva landskapets naturskönhet och kulturella sevärdheter. Variationen av boendealternativ gör det möjligt för besökare att hitta något som passar deras smak och budget.

Vilka hotell ligger i Östergötland?

Östergötland har flera välkända hotell, såsom The lamp hotel, Best western, Clarion collection hotel slottsparken, Hilma Winblads Bed & Breakfast, Elite stora hotellet och Villa Fridhem.

Vad utmärker Östergötland?

Östergötland är en av Sveriges historiska landskap och utmärker sig på flera olika sätt:

Geografi och Natur:

Östergötland erbjuder en varierad natur med allt från slättlandskap till skogar och sjöar. Landskapet genomkorsas av Göta kanal, som är en betydande turistattraktion och en viktig del av regionens historia och kultur. Området är också känt för sina många naturreservat och parker, som Tåkern och Omberg.

Historia och Kultur:

Området har en rik historia som går tillbaka till medeltiden och tidigare. Det finns flera historiska platser, slott och fornborgar, till exempel Vadstena kloster och slott, samt Linköpings domkyrka, som är centrala punkter för regionens historiska arv.

Industri och Innovation:

Östergötland har en lång tradition av industriell verksamhet, särskilt inom textilindustrin och senare inom teknik och innovation. Linköping, som är en av de större städerna i Östergötland, är känd för sin flygindustri och dess universitet, som är ledande inom forskning och utveckling.

Mat och Gastronomi:

Regionen är känd för sina kulinariska traditioner och lokala råvaror. Det finns en stark matkultur som inkluderar allt från Östergötlands ostkaka till fisk från de lokala sjöarna och vilt från de omgivande skogarna.

Konst och Musik:

Östergötland har en levande kulturscen med museer, konsthallar och musikfestivaler. Det finns även flera konstnärskollektiv och musikscener som bidrar till det lokala kulturlivet.

Dessa punkter är bara en översikt, och Östergötland har mycket mer att erbjuda när det gäller dess unika egenskaper och attraktioner.

Vilket är det bästa boende-alternativet i Norrköping?

Norrköping erbjuder en bredd av olika boendealternativ, allt från vandrarhem, till lägenheter, hus och hotell.

För dig som vill sätta guldkant på vardagen och upptäcka den vackra naturen vid Kolmården, en dryg kvart från Norrköping, är Villa Fridhem det perfekta hotellet att besöka.

Till oss kommer du för en harmonisk hotellvistelse, mitt i naturen, med kunglig charm och en rad aktiviteter som passar alla sorter. Vi erbjuder flera olika typer av boendepaket, vinprovningar och gastronomiska upplevelser i världsklass på våra restauranger.

Hotel norrköping – where to stay in Norrköping?

There are some great hotels in Norrköping, such as the boutique hotel Villa Fridhem.

Villa Fridhem is located just outside Norrköping, boasting a royal history that dates back to 1909. It was originally built for Prince Carl and has since been transformed from a royal summer residence into a hotel. The hotel is situated in a picturesque setting surrounded by the forests of Kolmården, with views over the shimmering waters of Bråviken. It’s about 15 minutes away from Norrköping and 90 minutes from Stockholm, making it an ideal location for a serene getaway

For our English Guests

We warmly welcome you to Villa Fridhem. If you are seeking further information about our hotel, its amenities, or would like to make a reservation, please do not hesitate to reach out to us. Our dedicated team is on hand and ready to assist you in English, ensuring that all your needs are met for a memorable stay.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby