Herrgård hotell weekend

Vill du spendera en oförglömlig helg på en herrgård i närheten av Norrköping? På herrgården Villa Fridhem erbjuds en fristad för avkoppling, aktiviteter och utsökt mat och dryck –  oavsett om det är en romantisk weekend, slottsweekend, avkopplande weekend med tid för dig själv eller en sportig weekend i naturen som lockar.

Våra weekendpaket inkluderar allt från övernattning och måltider till frukostbuffé och tillträde till vårt spa-område. Upplev lyxen i Prins Carls tidigare sommarhem, där varje detalj andas slottsmiljö. Våra rum är inredda med en känsla av kunglig prakt, och våra restauranger garanterar en förstklassig gastronomisk upplevelse.

Utforska våra olika weekendpaket och boka din vistelse på vårt vackra slottshotell redan idag!

Weekendpaket på Villa Fridhem

På Villa Fridhem erbjuder vi mer än bara en hotellövernattning. Vi har skapat en rad olika paket för att ge er en komplett upplevelse, kantad av det ni gillar mest. Varje paket inkluderar en middag i en av våra restauranger. Om ni väljer att stanna två nätter får ni möjligheten att utforska båda våra restauranger och uppleva allt vad Villa Fridhem har att erbjuda – god mat, trevligt sällskap och förstklassig service – allt omgivet av den vackra naturen.

På våra restauranger Prins Carl och Aperitif garanteras en unik gastronomisk upplevelse, i en trivsam miljö. På Prins Carl väntar en exceptionell femrättersmiddag, medan Aperitif fokuserar på det franska kökets smårätter, där ni serveras tre rätter var från menyn.

Vi strävar efter att göra er vistelse hos oss till något alldeles extra. Nyckeln till att lyckas med det är omsorgsfull och förstklassig service kombinerat med matlagning fylld av kärlek och kunskap.

Läs mer om våra restauranger och boka ditt boende- och middagspaket

 

Fridhem_middag3
Gastronomisk helg – en natt

Detta paket är det självklara valet för mat- och vinälskaren som vill fördjupa sina kunskaper och samtidigt njuta av en minnesvärd smaksensation. För dig som väljer detta paket och stannar en natt serveras en utsökt femrättersmiddag på restaurang Prins Carl. För vinälskare finns möjligheten att lägga till ett matchande vinpaket. Välkomstdrink med champagne, tillgång till vår spaavdelning och frukost ingår också i paketet.

Gastronomisk helg – två nätter

Med detta paket får ni uppleva det bästa av Villa Fridhem över två middagar. Ena kvällen serveras ni en välkomponerad femrättersmiddag på Prins Carl och den andra kvällen får ni njuta av franska smårätter på vår vinbar Aperitif.

Vår personal hjälper gärna till med vinrekommendationer som kompletterar era måltider. Tillgång till spaavdelningen och frukost för båda dagarna ingår i paketet.

Champagnefredag

Här har kungligheter njutit av champagne i över hundra år. Ikväll är det du som är kungen eller drottningen!

Skåla in helgen med bubblor i glaset och lär dig mer om historierna och ursprunget bakom den ädla drycken, samtidigt som du njuter av den historiska charmen på herrgården. Det här paketet ger en introduktion till olika champagnesorter följt av en femrättersmiddag på Prins Carl. Vi varierar champagnesorterna veckovis för att alltid erbjuda något nytt.

Champagne och fransk tapas

Detta paket är perfekt för den som uppskattar det fina i livet. Njut av en middag på Aperitif med tre valfria franska smårätter per person och ett glas champagne.

I vår vinbar Aperitif serveras franska smårätter med lokala inslag. Till maten får ni möjlighet att beställa vin från vår välsorterade vinkällare. I den hittar ni ett brett utbud av viner – allt från lättare viner till mer komplexa och karaktäristiska. Vi erbjuder flera av våra viner på både glas och flaska.

I paketet ingår också en härlig frukostbuffé och tillgång till vår spa-avledning där ni hittar två jacuzzis, bastu, en avkopplande lounge och bar.

Att göra på Villa Fridhem

Villa Fridhem erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, oavsett om du föredrar en herrgårdsweekend kantad av sport och rörelse, naturupplevelser, avkoppling, vinprovning, restaurangbesök – eller en kombination av alla delar!

Champagneprovning

Vinprovning

Padel

Cykel- och vandringsturer

Träning

Golf

Spaavdelning

Biljard och shuffleboard

vanliga frågor och svar – Herrgård hotell weekend

Vad innebär ett herrgårdshotell?

Ett herrgårdshotell är ett boende som är inrymt i en historisk herrgårdsbyggnad eller ett slott, ofta beläget på landsbygden eller i natursköna områden. Dessa hotell kombinerar den traditionella charm och arkitektoniska skönhet av en herrgård med moderna bekvämligheter och tjänster för att erbjuda en unik och ofta lyxig upplevelse för sina gäster.

Herrgårdshotell är kända för sin historiska atmosfär och ofta rika historia, vilket skapar en särskild upplevelse som skiljer sig från standardhotell. Många herrgårdshotell erbjuder gourmetrestauranger med fokus på lokala råvaror och traditionella recept, vackra trädgårdar att promenera i, samt möjligheter till olika aktiviteter som golf, ridning, fiske eller spa-behandlingar.

Villa Fridhem är ett herrgårdshotell med anor från tidigt 1900-tal när herrgården fungerade som sommarresidens åt kungligheterna Prins Carl och Prinsessan Ingeborg. Namnet Villa Fridhem har funnits med enda sedan dess och står för ”Fredens boning”, vilket var det som prinsen och prinsessan eftersträvade med herrgården. De ville skapa en fridfull plats för avkoppling och återhämtning. Än idag är det just av den anledningen som Villa Fridhem finns – för att erbjuda en plats för avkoppling, njutning och återhämtning.

Finns det många herrgårdar i Sverige?

Ja, det finns många herrgårdar i Sverige. Herrgårdarna är en viktig del av det svenska kulturarvet och speglar landets långa historia, arkitektur och samhällsutveckling. Många av dessa herrgårdar byggdes mellan 1600-talet och 1800-talet, en tid då Sverige var en betydande makt i Europa. De var ofta centrum för stora lantbruksegendomar och hade en viktig roll i det lokala samhället.

Herrgårdarna var bostäder för adeln, den välbärgade borgarklassen och stora jordägare. De är kända för sin vackra arkitektur och ofta omgivna av storslagna trädgårdar och parker. Idag har många av dessa herrgårdar omvandlats till hotell, konferenscenter, museer och privata bostäder, men de fortsätter att vara en attraktion för både svenskar och turister som är intresserade av historia, arkitektur och den svenska kulturen.

Hur långt är det mellan Norrköping och Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilresa från Norrköping, vilket gör det lätt att kombinera en lugn vistelse på hotellet med utflykter till stadens sevärdheter.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger i Norrköpings kommun vid Bråvikens norra strand, i ett naturskönt område nära Åby. Villa Fridhem byggdes som ett sommarresidens åt prins Carl och hans maka prinsessan Ingeborg, och ritades av arkitekten Ferdinand Boberg. Byggnaden stod färdig 1909 och är idag känd för sin vackra arkitektur och historiska betydelse. Idag är Villa Fridhem ett populärt herrgårdshotell bland besökare som är intresserade av svensk kulturhistoria och arkitektur.

Villa Fridhem ligger cirka 15 minuter från Norrköping city och cirka 90 minuter från Stockholm city.

 

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby