villa-fridhem-088

villa-fridhem-084

villa-fridhem-080

Boka bord genom att ringa eller e-posta oss

info@villafridhem.se
Tel 011-622 00

Vårmeny fredag och lördag v. 18-24

Vårt förhållande till mat varierar, men vi drivs av passion för att tillaga och servera god mat – det handlar om kärlek, kunskap och respekt. Vi väljer våra råvaror efter säsong och tillagar allt med hjärtat i vårt kök. Alla råvaror är utvalda med stor omsorg från duktiga och lokala producenter.

Vår helgmeny serveras från klockan 18.00 med sista beställning klockan 21.00.

Välkomna att boka bord, gärna i god tid innan ditt besök. Finns några matavvikelser önskar vi att du meddelar detta i samband med bokningen. 

FÖRRÄTTER
Toast Walter                                                                                    155/ 235 kr

Räkor MSC – Citron – Majjo – Rödlök – Dill – Kalix Löjrom

Chark – Svenskt Mathantverk                                                  150/ 195 kr
Tre eller fem sorter – Tillbehör efter säsong – Bröd

Svenska ostar från små ysterier                                              125/ 155 kr
Tre eller fem sorter – Yvves fröknäcke – Tillbehör efter säsong         

 

VARMRÄTTER
Salma BRG ”HOLY SMOKE”                                                              225 kr

Salmaburgare 130g – Granrökt fänkål- & äppelslaw – Eldad bifftomat – Frise – Rödlök – Brioche – Pommes

Grilloumi BRG “VEGGO”                                                                  195 kr
Grilloumi getost från Löt – Granrökt fänkål- & äppelslaw – Eldad bifftomat – Frise – Rödlök – Brioche – Pommes

Fridhems BRG 100g/ 200g                                                       145/ 195 kr
Burgare på svensk oxe – Almnäs tegelost – Brynt silverlök – Kindagurka –  Tomat – Trädgårdsallad från Rodga – VF dressing – Pommes

Dagsverket på griffeltavla                                          335 kr/ Meny 525kr
Här serveras en fisk eller ett köttstycke med passande tillbehör. Köket får råvaror från lokala bönder & producenter som just nu är bäst i säsong som sedan förädlas till ett fint mathantverk.                                                                               Klassiker i ny tappning besöker porslinet som även har ett dagspris.                                                               
Lyssna med din servitris/ -tör vad som gäller på tavlan. Vi serverar en rätt eller som tre rätters meny.

 

EFTERRÄTTER
Valrhona Caraméliamousse 36%                                                      150 kr
Mandelkaka – Kondenserad mjölkkola – Bär- & frukt efter säsong –  Saltlakrits – Harsyra från VF

Crème Brûlée                                                                                            125 kr
Östgöta mejerier – Vanilj – Råsocker – Björkviks ägg – Rabarber – Jordgubbar – Limebasilika

Yvves kaffegodis                                                                                        65 kr
Tre sorters sött

Sorbet eller glass                                                                                       55 kr
Kökets val av sorbet eller glass

 

VARMRÄTTER TILL DE LITE YNGRE…
Serveras till de små mellan tre till tolv år.

 Villa Fridhems köttbullar                                                                    125 kr
Köttbullar gjorda på svenskt viltkött eller oxkött – Gräddsås – Rårörda lingon – Potatis – Krispig persilja

Pannkakor                                                                                                   95 kr
Yvves sylt efter säsong – Lättvispad Vapnögrädde


Med reservation för ändringar