_p1a3265

Villa-Fridhem-084

6p1a1788

Boka bord genom att ringa eller e-posta oss

info@villafridhem.se
Tel 011-622 00

Middagsmeny vecka 27-32

För att du som vår gäst ska få uppleva ärligt genuina smakupplevelser använder vi i möjligaste mån lokalproducerade produkter. Kökets råvaror växlar mellan årstidernas skafferi över vad de erbjuder. På menyn hittar du till exempel kravmärkt kött, grönlistad fisk och närodlade grönsaker. Låt våra kunniga servitörer guida er och berätta om innehållet i vår menyn.

Vår middagsmeny serveras från klockan 17.00 med sista beställning klockan 21.00.

Välkomna att boka bord, gärna i god tid innan ditt besök. Finns några matavvikelser önskar vi att du meddelar detta i samband med bokningen. 

Förrätter

Toast Walter  155kr/ 235 kr
Räkor MSC – Citron – Majjo – Rödlök – Dill – Löjrom

Chèvre Chaud  145 kr
Getost från Löt – Trädgårdssallad – Valnötter – Rosmarin – Torkat bröd – Betor från Ödeshög

Fridhems Steak Tartar  160 kr
Malen svensk fjällko – Silverlök – Friterad kapris – Trädgårdssallad från Rodga damerna – Dijonnaise

Svensk Chark – Mathantverk  150kr/ 185 kr
3-5 sorter – Tillbehör efter säsong – Bröd

Svenska ostar från små ysterier  135kr/ 175 kr
3-5 sorter – Yvves fröknäcke – Tillbehör efter säsong

Huvudrätter

Chèvre Chaud  215 kr
Getost från Löt – Trädgårdssallad – Valnötter – Rosmarin – Torkat bröd – Betor från Ödeshög

Fridhems Steak Tartar  235 kr
Malen svensk fjällko – Silverlök – Friterad kapris – Trädgårdssallad från Rodga damerna – Dijonnaise

Salma BRG ”HOLY SMOKE”  195 kr
Salmaburgare 130g – Granrökt fänkål- & äppelslaw –Eldad bifftomat – Frise – Rödlök – Brioche – Pommes

Grilloumi BRG “VEGGO”  205 kr
Grilloumi getost från Löt – Granrökt fänkål- & äppelslaw – Eldad bifftomat – Frise – Rödlök – Brioche – Pommes

Fridhems BRG 100g/ 200g  145/ 225 kr
Burgare på svensk oxe – Gammel Per ost – Brynt silverlök – Kindagurka – Torptomat – Trädgårdsallad från Rodga – Pommes

Rekokyckling ”Fri tolkning Caesar”  185 kr
Rekokyckling från Tostebo gård – Romansallad – Parmigiano Reggiano – Sardeldressing – Rödlök – Krutonger – Knaprikt kumminfläsk från Lofta

Dagsverket på griffeltavla  335 kr/ Meny 525kr
Här serveras en fisk & ett köttstycke med passande tillbehör. Köket får råvaror från lokala bönder & producenter som just nu är bäst i säsong, som sedan förädlas till ett fint mathantverk. Klassiker i ny tappning besöker porslinet som även har ett dagspris. Lyssna med din servitris/-tör vad som gäller på tavlan. Vi serverar en rätt eller som meny.

Desserter

 

Vispad getgrädde ifrån Löt, Gammalkil  100 kr
Vanilj – Färska bär – Hellas maräng – Citronmeliss

Valrhona Caraméliamousse 36%  150 kr
Mandelkaka – Kondenserad mjölkkola – Hallon – Saltlakrits – Harsyra från VF – Röd oxalis

Crème Brûlée 115 kr
Östgöta mejerier – Vanilj – Råsocker – Björkviks ägg – VF Rabarber – Jordgubbar – Limebasilika

Yvves kaffegodis  65 kr
Kökets val av tre små sötsaker 

Fridhems glass eller sorbet  55 kr/ Laktosfri 65 kr
Dagens glass eller sorbet