Aktiviteter 2017-09-22T10:35:41+00:00

aktiv4bilder

Aktiviteter för små och stora grupper

Övernattande gäster har fri entré till pool och relaxavdelning med separat dam- och herrbastu samt soffor och fåtöljer för behövlig avkoppling.

I vårt närområde ligger sjön Skiren som kan besökas för ett uppfriskande bad under säsong. Eller varför inte låna promenadstavarna och se dig om i vår vackra och trolska Kolmårdsskog.

Turen upp till den vackra utkiksplatsen ger en makalös utsikt över Bråvikens norra strand – väl värd ett besök.

I vår anlagda park finns andra möjligheter för rekreation i form av kubb, crocket, boule, badminton, fotboll, brännboll samt långa sköna promenader genom fruktträdgården och över vår vackra dammen.

I den vänstra flygelbyggnaden finns dart, fotboll- och biljardspel och i den högra ”träningsbyrån” med redskap för lugn träning såsom yogamattor, pilatesboll, hantlar och gummiband.

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära aktiviteter. Har du andra önskemål och idéer kring ert arrangemang – meddela oss så hjälper vi er att ordna detta på bästa sätt.

Mat- och dryckesprovningar

Här på Villa Fridhem är vi stolta över att kunna erbjuda ett brett urval av provningar, där sinnena sätts i främsta rummet. I en av våra vackra salonger ges er grupp möjlighet att avnjuta vin, choklad, champagne, öl, snaps, whiskey, cognac, grappa eller ost under vägledning av våra egna sommelierer. Det här är en aktivitet för livsnjutarna som vill uppleva ståndsmässiga smaker i genuin herrgårdsmiljö.

60-90 minuter | 2-20 personer

Service från hjärtat – Affärskraft

Detta är en bildande föreläsning som handlar om kundbemötande och service. Föreläsningen ger insikter i den avgörande formeln för bemötande och service som gör skillnad och kan anpassas utifrån er företagsmiljö. I kursen ingår såväl diskussioner som praktiska övningar som ska skapa nya tankemönster som grunden till service från hjärtat.

60-240 minuter | 2-80 personer

Praktiska och inspirerande föreläsningar – Rundgrens

Nedan finns ett urval av föreläsningar för praktiskt användande eller för inspiration. Kontakta bokningen om ni vill veta mer om innehållet i de olika föreläsningarna. Det går att få föreläsningarna på engelska om detta förbeställs.

  • Presentationsövningar för att lära känna varandra
  • Workshop för att hitta mål och positiv energi
  • Workshop för målinriktat arbete och förbättrat samarbete
  • Upptäck ditt kroppsspråk
  • Lär dig bemästra rampfebern
  • Bli en bättre och tryggare talare
  • Hantera svåra samtal – ge och ta feedback
  • Hantera klagomål, svåra situationer och besvärliga personer

30-240 minuter | 2-80 personer

Knock on wood

Här sätts samarbetsförmåga, precision och stresstålighet på prov. Aktiviteten är uppbyggd på populära sällskapsspel, men i storformat. Här finns något för alla, den klurige, den snabbtänkte eller den strukturerade.

90 minuter | 2-36 personer

Kreativa uppdraget

Fota, samla, ring och klura. Spelet är en fartfylld poängjakt där gruppen – indelad i lag – ska lösa många uppdrag. Lagen får varsin mobiltelefon och ska med den lösa uppdragen i Villa Fridhems omgivningar. Överraskningar kan läggas in mitt i spelet och det går alldeles utmärkt att lägga in specifika frågor om det egna företaget. Spelet avslutas med genomgång av resultat samt prisutdelning.

60-120 minuter | 10-60 personer

Laserduveskytte

vår vackra park ges ni tillfälle att prova på den klassiska herrgårdssporten lerduveskytte, fast i modernare och miljövänligare tappning med laser istället för skarp ammunition.

60-120 minuter | 2-60 personer

På EN minut!

Utmana kollegor, leverantörer eller kunder på en duell under tidspress. Här är nerver lika viktigt som skicklighet! Laget väljer tillsammans ut den gruppmedlem som verkar mest lämpad för uppgiften. Han/hon har sedan max en minut på sig att utföra uppgiften. Detta är en perfekt aktivitet för er som vill ha en fartfylld tävling där alla kan vara med. Vilka dolda talanger döljer du?

60 minuter | 6-80 personer

Teamkampen

Perfekt för er som söker samarbetsövningar under lättsamma former. Teamkampen är en kul stund tillsammans samtidigt som deltagarna ska lösa problem på ett bra och effektivt sätt. Aktiviteten kan anpassas efter grupp, väder och önskemål Några grenar är till exempel plankan, vippbrädan och nätet.

60-90 minuter | 8-60 personer

Utmaningen, klassikernas klassiker!

Utmaningen är ett perfekt sätt att avsluta, eller förslagsvis lägga in mellan två konferenspass. Aktiviteten passar även utmärkt i samband med en kick-off, intern eller extern företagsaktivitet eller varför inte i samband med kompisträffen?

Grenarna är anpassade så att de ska passa alla och det krävs inget ombyte för att genomföra dessa populära grenar. Utmaningen kan genomföras både inomhus och utomhus. Tillsammans väljer vi ut de grenar ni önskar och som passar den yta de genomförs på. Vi delar in i lag och sedan sätter ”Utmaningen” igång och jakten på guldmedaljerna startar.

60-120 minuter | 5-60 personer

Så ska det låta

Ni tar plats i en av våra salonger eller matsalar och delas in i lag för att gissa på låtar. Aktiviteten är inspirerad av originalet på SVT och innehåller lite mer musik, mycket mer skratt och en hel del överraskningar. Så ska det låta är en klassiker och är en av våra mest uppskattade aktiviteter – och för den som provat på är det inte svårt att förstå varför.

60-120 minuter | 2-40 personer

Yoga

Få en stund tillsammans där ni hinner landa på mattan med andning och övningar som stärker, öppnar och balanserar kroppen. Välj mellan den mjukare yinyogan där man stannar upp länge i positioner för att hitta mjukhet eller den mer fysiska och dynamiska hathayogan som både stärker och ökar rörlighet i kroppen. Eller varför inte en mer svettig och utmanande stund med Ashtanga Vinyasayoga? Yogastunden anpassas utifrån varje grupps önskemål. Ha sköna, mjuka och följsamma kläder.

45-90 minuter | 2-20 personer

Cirkelcross NYHET!

Träningsformen cirkelcross är cirkelträning med inspiration ifrån Crossfit, Core och funktionell träning. Här tränar du tillsammans med andra härliga människor, målet med  träningen är att förbygga skador, orka med det vardagliga livet, få bättre kondition eller bara ha kul!
Passen är utvecklade så att alla klarar av att vara med, spelar ingen roll om du aldrig har tränat eller tränar regelbundet.
Vi använder oss av träningsredskap och egenkroppsvikt, passen kan hållas utomhus om vädret tillåter.
60 minuter | 2- 30 personer

Besök djuren på Kolmårdens djurpark!

På Nordens största djurpark erbjuds många möjligheter för er att komma riktigt nära de vilda djuren. Följ med in Tiger Worlds fascinerande miljö och få en guidning i tigerbussen. Stå öga mot öga med lejonhanen i lejongropen eller boka en exklusiv visning i delfinlagunen. Eller vill ni hellre lära känna kamelerna? Valen är lika många som varierande.

60-120 minuter | 2-60 personer